fb tw

Over ons

Het Zwolse Openluchtbad is sinds 1994 rijksmonument. Om het bad te kunnen blijven exploiteren is de 'Vereniging Openluchtbad Zwolle' opgericht. Zij heeft in 1992 na overleg met de gemeente en voorzien van een gedegen exploitatieplan het Openluchtbad volledig overgenomen.

De vereniging weet het bad al meer dan 25 jaar te exploiteren door de inzet van vrijwilligers. Iedereen kan lid worden van de Vereniging. Tegelijkertijd verplicht men zich tot een aantal uren vrijwilligerswerk per seizoen. Dat deze formule werkt, blijkt uit het feit dat de vereniging rond de 6.000 leden telt.

Het bad heeft ruimschoots bewezen in een behoefte te voorzien. Afhankelijk van een goede of slechte zomer passeren er jaarlijks tussen de 60.000 tot 90.000 bezoekers de poort van het zwembad.

Enthousiaste bestuursleden

Rinette van der Vliet, voorzitter
Rinette van der Vliet
Voorzitter
Hans Molenaar, secretaris
Hans Molenaar
Secretaris
Willem Hornstra, penningmeester
Willem Hornstra
Penningmeester
Els Vijfhuizen, lid
Els Vijfhuizen
Lid
Vincent van Asperen, lid
Vincent van Asperen
Lid

Aanstelling vertrouwenscontactpersonen (VCP)

De KNZB  (Koninklijke Nederlandse Zwem Bond) heeft de ambitie om zwembaden en verenigingen te helpen een sportief en veilig zwemklimaat te behouden. Een thema daarbij is “voorkom grensoverschrijdend gedrag”. Denk aan pesten, discriminatie, schelden, seksuele intimidatie. Het Openluchtbad Zwolle vindt een sportief en veilig zwemklimaat erg belangrijk en wil bijdragen aan het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag.

Twee vertrouwenscontactpersonen voor Openluchtbad Zwolle

Met ingang van het seizoen 2016/2017 heeft het bestuur daarom twee vertrouwenscontact-personen (VCP) aangesteld: Gerrijke Hoogeveen en Renske van de Schootbrugge (oud- bestuurslid).

Wat doet de VCP?

De VCP is  het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. Ze bieden een luisterend oor, geven raad  en verwijzen door voor geschikte hulp. De VCP werken conform het KNZB incidenten protocol; Code Blauw, zwem sportief. Je vindt hier alles over op de site van de KNZB.

Waar kun je terecht bij een vraag of incident?

Heb je een vraag over grensoverschrijdend gedrag of wil je een incident melden, neem dan contact op met de vertrouwenscontactpersonen via de mail: vcp@openluchtbad-zwolle.nl

Algemene klachten kun je melden bij de beheerder van het Openluchtbad Zwolle, Peter Haverkort.

Code Blauw: staat voor respect, sportiviteit, veiligheid en plezier!
Wij streven naar een zwemsportklimaat, waarin iedereen respectvol met elkaar omgaat, zich houdt aan de regels, zich inzet om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en vooral veel plezier maakt samen.

Vertrouwenscontactpersonen OLB:

Gerrijke Hoogeveen, vertrouwenspersoon
Gerrijke Hoogeveen
Renske van de Schootbrugge, vertrouwenspersoon
Renske van de Schootbrugge
Intersport Daka aakz Dogger Bluefinger